English

Go Back   Champions of Regnum > English > Technical Support > Linux

Linux Technical issues under Linux platform

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 09-23-2011, 02:01 PM   #11
NotScias
Baron
 
NotScias's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: /dev/null
Posts: 769
NotScias will become famous soon enough
Send a message via MSN to NotScias
Default

Try to add :

Option "SwapbuffersWait" "0"

In the device section of your xorg.conf. Maybe it will help a bit.

Anyways I don't think you'll get smooth FPS unless you get a more recent card and use proprietary driver.
__________________

The other realm awaits...
Now playing much better games
NotScias no ha iniciado sesión   Reply With Quote
Old 09-23-2011, 02:37 PM   #12
DINAMIK
Count
 
DINAMIK's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 1,676
DINAMIK is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by Shining-Scias View Post
Try to add :

Option "SwapbuffersWait" "0"

In the device section of your xorg.conf. Maybe it will help a bit.

Anyways I don't think you'll get smooth FPS unless you get a more recent card and use proprietary driver.
ok I will try it, and I see another option that may help.

Option "AccelDFS" "true"

If you have an AGP-based card then you may also want to add the following line at the same location into the configuration file.

see this article for some information:
http://userbase.kde.org/GPU-Performance
__________________
DINAMIK´s guides
Desconexiones / Mejores fps
GUARDIANES DEL INFIERNO
DINAMIK no ha iniciado sesión   Reply With Quote
Old 09-23-2011, 02:54 PM   #13
NotScias
Baron
 
NotScias's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: /dev/null
Posts: 769
NotScias will become famous soon enough
Send a message via MSN to NotScias
Default

Quote:
Originally Posted by DINAMIK View Post
ok I will try it, and I see another option that may help.

Option "AccelDFS" "true"

If you have an AGP-based card then you may also want to add the following line at the same location into the configuration file.

see this article for some information:
http://userbase.kde.org/GPU-Performance
However AccelDFS may be very unstable on some AGP cards. So be careful.
__________________

The other realm awaits...
Now playing much better games
NotScias no ha iniciado sesión   Reply With Quote
Old 09-23-2011, 03:12 PM   #14
DINAMIK
Count
 
DINAMIK's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 1,676
DINAMIK is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by Shining-Scias View Post
However AccelDFS may be very unstable on some AGP cards. So be careful.
I know, I saw a commnent in opensuse forum, it says that it works OK in a X800 card.

actually, I'm just trying to increase my performance to the max level in order to see what can do for me the radeon driver. It is really more stable than the ATI propietary but with poor performance. <- If I can reduce the diference in performance... I will be very happy.

mmm I have other problem. I have installed driconf but It doesnt have the same options that other people. for explample I only have 2 tabs and there is nothing about Hyperz or S3TC. is something wrong in the instalation or is my card in unsuported?
__________________
DINAMIK´s guides
Desconexiones / Mejores fps
GUARDIANES DEL INFIERNO
DINAMIK no ha iniciado sesión   Reply With Quote
Old 09-23-2011, 09:30 PM   #15
Cuchulainn
Master
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 294
Cuchulainn is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by DINAMIK View Post
...

mmm I have other problem. I have installed driconf but It doesnt have the same options that other people. for explample I only have 2 tabs and there is nothing about Hyperz or S3TC. is something wrong in the installation or is my card in unsuported?
no it's probably fine. I think that is because you use mesa gallium drivers, and not older classic mesa drivers.

Your S3TC textures probably work, otherwise you should see it in Regnum or you would get a error message before you can enter.
Cuchulainn no ha iniciado sesión   Reply With Quote
Old 09-25-2011, 09:12 AM   #16
Arafails
Baron
 
Arafails's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Not where it looks like, to either of us.
Posts: 706
Arafails will become famous soon enough
Default

driconf isn't very useful at all for gallium drivers.

For r300-r500 based cards you can expect max out at around 60% of the performance the proprietary driver was giving you, I've seen it do better but only for obscure things. You're actually getting similar FPS to what I have on an IGP two generations later than yours, so be happy
__________________
If you can't detect sarcasm yourself, please pay attention when it's pointed out to you.
Arathael :: Wyrd Sceote :: Gwn M'gerSoul Taker, Imperial Guard of Ignis
Arafails no ha iniciado sesión   Reply With Quote
Old 09-26-2011, 02:00 AM   #17
DINAMIK
Count
 
DINAMIK's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 1,676
DINAMIK is on a distinguished road
Default

Well,

the point is, Is possible to play with the opensource drivers . actually with my card: X1650 Pro AGP regnum online in Full screen mode at 1024x768 safemode runs with 19 FPS average.
by using Gallium 3d 0.4

it doesnt matter if you use compiz. 4 desktops or change the resolution. the game has the same performance all the time.

in addition, I had different results about the first post. I can run the game in SM2 and fixed but with the problem in the textures. I have never seen a black screen like previous comments in the post. but in safe mode, runs perfectly

sincerelly, I guess I do something wrong because it doesnt matter what do you do in the Xorg.conf seems to be the same thing all the time. there is no improvements after changes.

thanks all for the answer
__________________
DINAMIK´s guides
Desconexiones / Mejores fps
GUARDIANES DEL INFIERNO
DINAMIK no ha iniciado sesión   Reply With Quote
Old 09-26-2011, 03:06 AM   #18
NotScias
Baron
 
NotScias's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: /dev/null
Posts: 769
NotScias will become famous soon enough
Send a message via MSN to NotScias
Default

Well, one last thing : Try to use the very latest Gallium3D stack you may get better performance.

Here's a PPA to make things easy : https://launchpad.net/~xorg-edgers/+archive/ppa
__________________

The other realm awaits...
Now playing much better games
NotScias no ha iniciado sesión   Reply With Quote
Old 09-26-2011, 01:23 PM   #19
DINAMIK
Count
 
DINAMIK's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 1,676
DINAMIK is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by Shining-Scias View Post
Well, one last thing : Try to use the very latest Gallium3D stack you may get better performance.

Here's a PPA to make things easy : https://launchpad.net/~xorg-edgers/+archive/ppa
I'm using the lastest version. see the GLXinfo below:

name of display: :0.0
display: :0 screen: 0
direct rendering: Yes
server glx vendor string: SGI
server glx version string: 1.4
OpenGL vendor string: X.Org R300 Project
OpenGL renderer string: Gallium 0.4 on ATI RV530
OpenGL version string: 2.1 Mesa 7.12-devel
OpenGL shading language version string: 1.20

I am using the X-org ppa in order to have the lastest updates
__________________
DINAMIK´s guides
Desconexiones / Mejores fps
GUARDIANES DEL INFIERNO
DINAMIK no ha iniciado sesión   Reply With Quote
Old 03-01-2012, 03:03 PM   #20
DINAMIK
Count
 
DINAMIK's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 1,676
DINAMIK is on a distinguished road
Default

now works perfectly in fixed mode without safe mode.

with mesa git (8.1 dev)

there are many cases open in order to make it work on SM2
__________________
DINAMIK´s guides
Desconexiones / Mejores fps
GUARDIANES DEL INFIERNO
DINAMIK no ha iniciado sesión   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 12:21 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
NGD Studios 2002-2013 © All rights reserved