English

Go Back   Champions of Regnum > English > Technical Support > Linux

Linux Technical issues under Linux platform

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 04-24-2012, 03:05 PM   #1
Huns14
Pledge
 
Join Date: Nov 2008
Location: Netherlands
Posts: 11
Huns14 is on a distinguished road
Default Black screen

Regnum fully works until I click "Enter game world". When I click that, it shows a black box. It doesn't change from there on.

This black box stays open and never closes (even when I click the escape button).

Fyi, I am running Ubuntu 11.10

Help is very much appreciated
Huns14 no ha iniciado sesión   Reply With Quote
Old 04-24-2012, 03:26 PM   #2
71175
Baron
 
71175's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: Feeding@ Farmal :P
Posts: 714
71175 is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by Huns14 View Post
Regnum fully works until I click "Enter game world". When I click that, it shows a black box. It doesn't change from there on.

This black box stays open and never closes (even when I click the escape button).

Fyi, I am running Ubuntu 11.10

Help is very much appreciated
Ehm... Sounds like you updated drivers. At least this is how it happens with me on Fedora and Ubuntu.
__________________
I heard draconic gem makes people stupid. Now i see it is exactly so.
lol fail \ iFail \ I Am Multirealmer
Good bye RO, the poor players.... have fun
71175 no ha iniciado sesión   Reply With Quote
Old 04-24-2012, 06:12 PM   #3
standistortion
Master
 
Join Date: May 2010
Location: Ireland
Posts: 433
standistortion is on a distinguished road
Default

Think I had something similar once using too high shader model on intel graphics.
standistortion no ha iniciado sesión   Reply With Quote
Old 04-24-2012, 08:26 PM   #4
Gnupis
Pledge
 
Gnupis's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: hiding in the snow
Posts: 31
Gnupis is an unknown quantity at this point
Default

I had the same problem after updating drivers for another game. I don't know how to fix it but I can still play if i change the shader to fixed pipeline.
Gnupis no ha iniciado sesión   Reply With Quote
Old 04-24-2012, 10:31 PM   #5
Orimae
Initiate
 
Orimae's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: The Netherlands
Posts: 222
Orimae is on a distinguished road
Default

I run Ubuntu 11.10 too, and it went all black for me, i ran shader 4...the only way to fix teh black screen and the crashes...downgrading to shader 2..which sucks...cos inknow my pc can handle shader 4...and this only happens on haven..not Ra
__________________
Φ Operation Repo Φ
Orimae no ha iniciado sesión   Reply With Quote
Old 04-25-2012, 10:00 AM   #6
Huns14
Pledge
 
Join Date: Nov 2008
Location: Netherlands
Posts: 11
Huns14 is on a distinguished road
Default

I turned the shader to fixed pipeline. Now it will start up, thanks!
Huns14 no ha iniciado sesión   Reply With Quote
Old 04-25-2012, 05:05 PM   #7
Orimae
Initiate
 
Orimae's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: The Netherlands
Posts: 222
Orimae is on a distinguished road
Default

Glad that worked!

Yesterday tho the changelog stated they had fixed the black screen and crashes, so i went back to shader 4 again....worked fine, till i hit a fort, crashed again, so back to shader 2 again, till its really fixed :/
__________________
Φ Operation Repo Φ
Orimae no ha iniciado sesión   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 02:51 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
NGD Studios 2002-2013 © All rights reserved