Go Back   Champions of Regnum > English > Technical Support > Linux

Linux Technical issues under Linux platform

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 10-25-2016, 04:05 PM   #1
Gringot
Pledge
 
Gringot's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: France
Posts: 20
Gringot is on a distinguished road
Default Lack of water texture in CoR

Hi all,
I recently change my linux box (I'm running Debian 8) and I now have a new GC : Firepro W2100.
I'm now facing to an issue : I don't have anymore the water rendered.
It was already discussed here in late 2015 about Mesa/OpenGL regarding the lack of water texture on CoR and finally a ticked was opened and closed as NotOurBug (see Bug 93114 - No water rendered in CoR ).
Anyone could tell me if there is any solution to resolve my issue or if someone is using the same graphic card without that issue ?
I'm not familiar with textures and graphic cards behaviors and I'm unable to ask support from NGD. (NGD support site seems not working for a long time and I can't connect anymore even after change my password)
Thanks for any help or any command that could illuminate the path
Gringot no ha iniciado sesión   Reply With Quote
Old 10-25-2016, 06:42 PM   #2
Slartibartfast
Master
 
Slartibartfast's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Zagreb / Croatia
Posts: 583
Slartibartfast is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by Gringot View Post
Hi all,
I recently change my linux box (I'm running Debian 8) and I now have a new GC : Firepro W2100.
I'm now facing to an issue : I don't have anymore the water rendered.
It was already discussed here in late 2015 about Mesa/OpenGL regarding the lack of water texture on CoR and finally a ticked was opened and closed as NotOurBug (see Bug 93114 - No water rendered in CoR ).
Anyone could tell me if there is any solution to resolve my issue or if someone is using the same graphic card without that issue ?
I'm not familiar with textures and graphic cards behaviors and I'm unable to ask support from NGD. (NGD support site seems not working for a long time and I can't connect anymore even after change my password)
Thanks for any help or any command that could illuminate the path
I used to have the same issues with ATI/AMD card years ago. I threw it into trash and bought nvidia.
__________________
Slartibartfast / Slartibartflask / Phartiphukborlz / Slartibarbfast / Blart Versenwald :: The true Goat of Alsius
CoR Sentinel
Slartibartfast no ha iniciado sesión   Reply With Quote
Old 10-25-2016, 08:52 PM   #3
Gringot
Pledge
 
Gringot's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: France
Posts: 20
Gringot is on a distinguished road
Default

Thx for your reply Slartibartfast,
I had another AMD card (HD5670) before the firepro and there was no issue with it so I was confident when I choose the firepro and hope it is better ... unfortunately.
Next time I'll probably choose NVIDIA of course but I would like to be sure there is no way to workaround this texture problem.
Gringot no ha iniciado sesión   Reply With Quote
Old 10-25-2016, 09:13 PM   #4
Slartibartfast
Master
 
Slartibartfast's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Zagreb / Croatia
Posts: 583
Slartibartfast is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by Gringot View Post
Thx for your reply Slartibartfast,
I had another AMD card (HD5670) before the firepro and there was no issue with it so I was confident when I choose the firepro and hope it is better ... unfortunately.
Next time I'll probably choose NVIDIA of course but I would like to be sure there is no way to workaround this texture problem.
NGD doesn't care much about fixing graphics issues for linux and mac. ATI/AMD have issues per se on Linux, so I recommend using nvidia GC for best performance. Of course, wonders are possible
__________________
Slartibartfast / Slartibartflask / Phartiphukborlz / Slartibarbfast / Blart Versenwald :: The true Goat of Alsius
CoR Sentinel
Slartibartfast no ha iniciado sesión   Reply With Quote
Old 10-26-2016, 04:46 PM   #5
Lebeau
Banned
 
Lebeau's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: 'B-F-Egypt', Virginia, U.S.A. (please pity & forgive us poor american fools!).
Posts: 605
Lebeau is on a distinguished road
Smile

Quote:
Originally Posted by Gringot View Post
...Thanks for any help or any command that could illuminate the path
I use Linux & an old Nvidia card, yet have the exact same issue (no water) IF I use shader model 2. Which do you use? It might make a difference if it is changed. You can do this, & still use LOWer(-est) settings, by manually editing your "game.cfg" RO file. Look for the line: "vg_max_current_shader_model = #" in said file, change the # to 3 or 4, & then save your changes. Be sure to NOT be in game when you do this, or otherwise, any changes made will be lost/reset when you log out of the game. I really hope this helps, G (but no promises), & good luck....

/me crosses fingers/toes/arms/legs/eyes/etc.

Lebeau no ha iniciado sesión   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 08:07 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
NGD Studios 2002-2016 © All rights reserved